Keistimewaan Houseboat di Tasik Kenyir

Isi Kandungan

Buat mereka yang ingin mencari tempat bercuti bersama keluarga besar di tempat yang tenang dan rapat dengan alam semula jadi. Semestinya Tasik Kenyir boleh menjadi antara tempat di dalam senarai pilihan anda. Tidak menjadi masalah sekiranya anda ingin bercuti dengan kelompok yang ramai ketika sesi hari keluarga ataupun lawatan sekolah. Houseboat di Tasik Kenyir mampu untuk menampung seramai 25-30 orang dalam satu masa. Tawaran pakej yang menarik pada kadar harga yang berpatutan dan banyak lagi kemudahan yang diberikan untuk merasai pengalaman unik bagi para pengunjung yang ingin bermalam di atas Tasik Kenyir. Berikut adalah beberapa keistimewaan yang anda boleh nikmati ketika menyewa houseboat di Tasik Kenyir.

Keistimewaan Mendapatkan Houseboat Kami

1. Penginapan yang selesa
Terdapat banyak houseboat di Tasik Kenyir yang dilengkapi dengan kemudahan penginapan yang selesa, seperti bilik tidur, bilik air, ruang tamu, dapur dan ruang rehat. Anda boleh menikmati keselesaan sambil menikmati pemandangan tasik yang indah.

2. Pengembaraan mengelilingi tasik
Tasik Kenyir adalah tasik yang terbesar di Malaysia dengan lebih daripada 340 pulau di sekelilingnya. Anda dan keluarga boleh meneroka tasik dengan menaiki bot yang disediakan, meneroka pulau-pulau kecil, muara sungai dan hutan bakau yang indah. Selain itu, aktiviti yang lain juga boleh dilakukan seperti memancing, berenang atau snorkeling di beberapa tempat yang sesuai mengikut kepada arahan pemandu pelancong.

3. Pemandangan semula jadi yang menakjubkan
Tasik Kenyir yang dikelilingi oleh hutan hujan tropika dan gunung yang indah. Dari houseboat, anda boleh menikmati pemandangan semula jadi yang menakjubkan dan menenangkan termasuk gunung-ganang, air terjun dan hidupan liar seperti burung dan monyet yang hidup bebas dengan ekosistem alam semula jadi.

4. Bermain aktiviti air
Setiap houseboat dilengkapi dengan peralatan seperti kayak dan bot kecil yang membolehkan anda melakukan aktiviti di atas air. Anda boleh mengelilingi tasik dengan berkayak, atau untuk keseronokan yang lebih pantas dan menyeronokkan. Cuma untuk peringatan jangan lupa langkah-langkah keselamatan seperti jaket keselamatan.

5. Bersantai dan menikmati makanan yang segar
Anda boleh berehat di dalam houseboat sambil menikmati ketenangan tasik bersama hidangan lazat yang dihidangkan oleh kru houseboat. Beberapa houseboat juga dilengkapi dengan set barbeku supaya anda boleh menikmati makanan panggang di kala menikmati keindahan pemandangan tasik.

6. Kebersihan dan privasi
Houseboat di Kenyir biasanya dibersihkan dengan kerap dan menawarkan privasi kepada pengunjung. Anda boleh menikmati masa anda bersama keluarga atau rakan anda tanpa sebarang gangguan daripada pengunjung lain.

Tempah Houseboat Dengan Harga Berpatutan Bersama Kami, VisitKenyir

Menaiki houseboat di Tasik Kenyir adalah cara yang terbaik dan menyenangkan untuk menjelajahi keindahan alam Malaysia. Anda dapat menghabiskan waktu dengan tenang di tengah alam semula jadi, mengamati kehidupan air, dan menciptakan kenangan yang akan terus dikenang bersama keluarga dan rakan-rakan. Ia adalah pengalaman yang berbeza daripada penginapan hotel biasa dan memberi peluang untuk meneroka kepelbagain bio-diversiti di Tasik Kenyir, Terengganu. Hubungi kami untuk semak tarikh kekosongan dan lakukan tempahan segera.

Kongsi Artikel ini

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
×

 

Hello!

Sila klik pada contact kami di bawah untuk memulakan perbualan

× Whatsapp VisitKenyir.com